Totaal aantal pageviews

donderdag 11 juni 2020

2020 Corona-tour

Wat kan er allemaal niet veranderen na het laatste blog eind januari '20.................  Dat blog was een hosanna op Onno onze 'routeerder', die onderweg in Afrika kans had gezien om een prachtige afwisselende en voor ieder wat wils Alpen-tour in elkaar te sleutelen.  Voorpret verzekerd!
Henk-jan houd Corona-biker aan..........
Nu een 4 maanden later ziet de wereld er heel anders uit - een Corona virus heeft wereldwijd onze levens, onze manier van leven en de manier waarop mensen met elkaar omgaan compleet op zijn kop gezet.

Hoe als Penguin (gelukkig nog geen berichten over besmette Penguins in het nieuws) met deze situatie om te gaan blijkt van Penguin tot Penguin heel verschillend................ we zien onder andere de;
- onderduik Penguin
- ik moet nodig een nest bouwen Penguin
- ongeruste Penguin
- ik laat niks meer van me horen Penguin
- ondeugende Penguin
- stavast Penguin
Ergo................................................. Penguins zijn net mensen.
Zoals gebruikelijk zijn er, in tijden van crisis in de kolonie, Penguins die proberen de bike uit de prut te trekken om zo toch een traditie (want dat is het ondertussen echt wel!) in stand te houden.  Met als resultaat, in tegenstelling tot de Olympische spelen, de voetbal competitie, de formule 1 en vele andere tradities, dat een kleine groep Penguins ongewis route, richting en bestemming toch besloten de Voorjaars-tour te gaan rijden.

Vele (on) mogelijkheden zijn in de afgelopen weken de revu gepasseerd al naargelang de berichten over grenzen, regeltjes etc. etc. en met de recente berichten dat de meeste grenzen op 15 juni zullen openen zonder beperkingen is er 2 juni een knoop doorgehakt en is de optie Franse Alpen uitgewerkt (met wederom een reuze inspanning van Onno om delen van de originele route om te bouwen zodat we niet door Italië rijden).................
....................en zijn door Jan hotels geboekt met 6 eenpersoons-kamers (want ja je weet maar nooit of die andere Penguin toch niet TOEVALLIG ..........).

Of en hoe dit 15 juni gaat (af) lopen moeten we proefondervindelijk gaan meemaken - belangrijkste is dat we gaan rijden!  Hieronder volgt de route beschrijving van Onno - het water loopt me al in de mond (man wat heb ik er een zin in!).

Deelnemers; Onno - Jan  - Joost - Jacob (de 3 J's) - Michel - Luc 😎