Totaal aantal pageviews

woensdag 19 mei 2010

hi-hei Polizei !!

Later kon er (na het horen van de hoogte van de boete) weer gelachen worden......

Of hoe we in aanraking komen met een zogenaamde 'stille'............

Onderweg komen we diverse andere motorrijders tegen en soms rijden we zelfs enige tijd samen op.  De ene rijd rustig en wordt dan onverwijld ingehaald, de andere rijd lekker door, heeft lokale kennis van de bochten waardoor ook wij lekker kunnen 'doortrappen'.
Camera rechts onder de grille
Deze laatste versie zit op een bepaald moment voor ons en we gaan in hoog tempo over een prachtige bochtige bosweg in de rondte.  Op een t-splitsing gaat hij rechts en wij links. 
Blik-op-de-weg setje
Als we 10 minuten later afremmen voor een dorpje zit er weer een Duitse motor voor ons, een dikke BMW toermotor met idem dikke koffers.  In 1e instantie lijkt hij van de 1e categorie en als zodanig wordt hij na het dorp ingehaald door de nummers 1, 2 en 3 van onze groep.  Dan plotseling veranderd hij in de 2e categorie en begint lekker met ons mee te scheuren, zelfs zodanig dat de nummers 4 en 5 hem niet kunnen inhalen en noodgedwongen achter hem moeten aansluiten.  Na een kilometer of tien en enige snelheidsborden verder gaan bij het binnenrijden van het volgende dorpje opeens de zwaailichten aan, begint hij ons weer in te halen en wordt onze 'aanvoerder' tot stoppen gedwongen.  Op datzelfde moment slaat de rest bij de 1e gelegenheid af en maakt dat ie wegkomt................... (samen uit samen niet thuis zal iemend later zeggen).
O gelukkig, je kunt mijn kenteken niet lezen...
Uiteindelijk blijkt dat onze 1e drie rijders van groep-a prachtig door 'herr Polizist' gefilmd zijn, gelijk zoals wij dat kennen van 'blik op de weg'.  Mooie beelden met duidelijk de overtreders in beeld en de werkelijk gemeten en gemiddelde snelheid in beeld............. een 'heterdaadje' zullen we maar zeggen en reden om ineens heel nederig te worden.
.....kijk ik 'sip'...............
Bij nadere inspectie van de 'stille' politiemotor vallen de volgende zaken op; een lange antenne naast de kuip / een lange brede reflector achter waarschijnlijk indien verlicht met de tekst 'STOP-POLIZEI' / 2 witte xenon lampen links- en rechtsvoor.
Wij laten ons niet nog een keer in de luren leggen.





Herr Polizist wil alledrie bekeuren en rijd met de 1e aangehoudene mee naar het hotel waarna groep-b, zich onbewust van wat er is gebeurt ook arriveert en kan meegenieten van de beelden op de video.  Als ook de 'ontkomenen' uiteindelijk hier arriveren, kan het uitschrijven van de bekeuringen aanvangen.  Hij zoekt alleen de 3 man die op de film staan, dus voor 2 van ons is het een gelukkige-dag.  Het pakt zo uit dat de 'stille' een geschikte vent blijkt te zijn die er niet op uit is ons voor alle overtredingen te bekeuren en hij komt uit op 30 kilometer te snel wat in Duitsland neerkomt op 80 euro waar nog 20 euro administratie kosten bijkomt.............  In Nederland had dit beslist anders afgelopen!  En zoals dat gaat krijgen de 3 delinquenten ook ineens allemaal weer praatjes en zal dit voorval aanleiding zijn voor nog heel wat mooie verhalen in de toekomst.

Als ik contant betaal, krijg ik dan korting................
En................. wie het laatst lacht......................