Totaal aantal pageviews

maandag 7 november 2016

'Bikkel' (najaars) - toer 2016



De routes, planning, hotels, restaurants, toer-naam enzovoorts, zijn deze keer weer helemaal fantasties georganiseerd door Onno!

Rund um die Haupstelle Tour 2016

De bikkeltour 2016 begeeft zich dit jaar drie dagen "Rund um die Haupstelle", maar omdat het vrije dagen zijn zullen we het kantoor niet zien. Des te meer kunnen we genieten van al het moois dat de omgeving rondom Kassel te bieden heeft. Ik heb me de hele zomer suf gereden om een mooie najaarstoer samen te stellen. Zoals gebruikelijk heeft de bikkeltour weer lange dagafstanden van ca. 400 km en deze kunnen mogelijk extra zwaar worden door een regenachtige herfst waar dit gebied om bekend staat alsook de korte dagen vanwege die wintertijd die eind oktober is ingegaan.



 
Bergpark Kassel

Dag 0 • Aanrijden • ca. 156 - 362 km • Donderdag 3 november 2016

Vanuit Nederland en Duitsland rijden we naar het Sauerland alwaar we voor 19:00 uur proberen aan te komen bij ons hotel in Freienohl. Afstand vanaf het kantoor in Den Helder ca. 377 km, vanaf Barnstorf 217 km en vanaf Kassel 159 km (verschil moet er zijn ). Er is een bar, een openhaard, goed eten, veel drank en een bed; wat wil een mens nog meer. Kosten voor een overnachting in een tweepersoonskamer / appartement (ca. €50, p.p.p.n. inclusief ontbijt).




Dag 1 • Sauerland ca. 401 km • vrijdag 4 november 2016

Een tocht van ca. 401 km van Freienohl naar Velmeden ten oosten van Kassel. Na het ontbijt rijden wij in de richting van Naturpark Rothaargebirge alwaar we onze eerste stop hebben bij Gasthaus Kaiser, een van de weinige gelegenheden die bereid waren koffie te verzorgen in de vroege ochtend.  Hierna rijden we via mooie en snelle haarspelden richting Altastenberg alwaar we weer afzakken naar het zuiden in de richting van Bad Berleburg om vervolgens uit te komen bij onze lunchplek Restaurant Lahnstube in Bad Laasphe.



Na de gebruikelijk veels te zware maaltijd gaat het weer in noordoostelijke richting via vele mooie slingerwegen om vervolgens weer af te zakken richting Edersee waar we ons kunnen opwarmen bij Strandhaus No. 12. Het laatste deel van de route gaat onderlangs Kassel, en nu maar hopen dat we niet te veel getreuzeld hebben onderweg, want als het begint te schemeren heb je geen zin in een stukje wild onder je wielen in dit bosrijke gebied. Wij overnachten in Landhotel Hubertus (€50,p.p.p.n. inclusief ontbijt o.b.v. eenpersoonskamer). Dit hotel heeft een eigen slagerij, dus het eten is van prima kwaliteit.



Dag 2 • Rondom Kassel I ca. 389 km • zaterdag 5 november 2016

Vandaag een route ca. 389 km die alle mooie gebieden rondom Kassel aandoet. Na het ontbijt rijden we naar het zuiden richting Rotenburg a/d Fulda, waarna we weer omdraaien naar het noorden en via mooie kronkelwegen weer bij de B7 uitkomen alwaar we onze eerste koffiestop hebben. Hier zijn niet veel uitbaters, dus nu maar hopen dat de bakker in Waldkappel ook koffie verkoopt. Vanaf hier gaat het oostwaarts waarbij wij ook nog een paar keer de oude "Oostduitse" grens passeren.



Hier zijn ook nog kleine weggetjes waar bijna niemand komt en sommige dorpjes nog naar de DDR ruiken. Vervolgens rijden weer westwaarts om te gaan lunchen bij het Jausen Station in Weissenbach.
Je schijnt hier het "Uhrgeschmack" te kunnen vinden met veel lokale specialiteiten, neem dan zeker iets met Ahlewurst! Hierna rijden wij verder in de richting van het middeleeuwse Hann Muenden om vervolgens langs de Weser noordwaarts te rijden. Nadat we de rivier zijn overgestoken komen we aan bij de laatste stop van vandaag; zag er een beetje gammel uit …. hopen dat het wat is. Hierna gaat het bergop en via een smal weggetje dwars door het bos …. eigenlijk volgen hierna alleen maar mooie kronkelige wegen tot aan onze eindbestemming in Silberborn.


Wij overnachten in Landhaus Sollingshöhe (€ 45, p.p.p.n. inclusief ontbijt o.b.v. een eenpersoons kamer), dat een van de beste restaurants in de buurt heeft zonder pretentieus te zijn.





Dag 3 • Rondom Kassel II ca. 304 km • zondag 6 november 2016

Een tocht van ca. 304 km van Silberborn naar het Weserbergland en daarna weer terug richting Kassel en de A44. Na het ontbijt rijden we naar het noorden om vervolgens de Weser over te steken en weer af te zakken naar de "13 kurven" bij Brevorde. Boven aangekomen gaat het verder naar Bad Pyrmont om vervolgens weer af te zakken naar de Köterberg (496 m), het hoogste punt in Kreis Lippe, voor een kop koffie.



Hierna vervolgen wij onze weg verder naar het zuiden over mooie slingerende wegen naar onze tweede koffiestop deze ochtend in Hofgeismar. Dit omdat de totale afstand naar onze lunchstop te lang is, en bij koud en nat weer is dit een mooi excuus om nog een keer te stoppen. Vervolgens gaan we in Kassel lunchen bij het voor intimi zeer bekende 'Zum Rammelsberg' zullen lunchen.






Met de buikjes vol is het nog maar een klein stukje naar de A44, waar we afscheid zullen nemen en iedereen weer richting huis in Nederland of Duitsland rijdt met hopelijk een mooie herinnering.


Tot volgend jaar!