Totaal aantal pageviews

maandag 17 juli 2023

Penguins @ "Dutch1000" - 1 juli 2023

Door verslagsjouwer 'Penningmeister';



Op een zonnige zaterdagochtend, om 06:00, begonnen Onno, Marcel, Joost en Henk-Jan aan een episch avontuur: de "Dutch1000" motor tocht. 

Deze uitdagende tocht van 1000 kilometer zonder snelwegen moest binnen 24 uur worden volbracht, wat zelfs voor doorgewinterde motorrijders een serieuze uitdaging was. De opwinding en adrenaline stroomde door onze aderen, klaar om deze mijlpaal te overwinnen.

Onder leiding van "TUGSPINDER" als ervaren sleepboot kapitein met drie motoren als een sleeptros achter hem aan, begonnen we aan onze reis. 

Het gevoel van kameraadschap en de verbondenheid van deze Penquins zorgde voor een positieve sfeer vanaf het begin van de tocht. 

De gezamenlijke passie voor motorrijden en de vastberadenheid om deze intense uitdaging te voltooien, waren voelbaar.

Een strakke planning was cruciaal om binnen de 24 uur te blijven, en het team zorgde ervoor dat ze goed waren voorbereid op de route. Het vermijden van verrassingen onderweg hielp hen hun doel te bereiken. 

De sfeer was gemotiveerd en vastberaden, en elke kilometer bracht ons dichter bij de euforie van het voltooien van de Dutch1000.

Ondanks de uitdagingen en vermoeidheid, waren we vastbesloten om veilig te rijden en ongelukken te voorkomen. Gelukkig verliep de hele tocht zonder incidenten, en dit getuigde van ervaring en verantwoordelijkheid als motorrijders.

Helaas had het weer andere plannen, en we werden geconfronteerd met een flinke regenbui. Maar dit kon de vastberadenheid van ons als team niet temperen, we trotseerden de nacht en regen en zetten vastberaden door om ons doel te bereiken. 

Het gevoel van kameraadschap groeide nog meer toen we samen door het natte weer reden.

De weg omleidingen die we onderweg tegenkwamen, waren teleurstellend. We moesten meerdere keren terugkeren vanwege “onverwacht”😁 zware weg werkzaamheden, maar dat weerhield ons er niet van om vastberaden te blijven en door te zetten. 


Het lichte gevoel van eigenwijsheid zorgde zelfs voor een paar lachbuien onderweg. 😆

Een ander uitdagend aspect van de tocht waren de meer dan een miljoen drempels die we moesten passeren. 


Dit was een minder plezierig onderdeel van de reis voor knie en rug , maar we bleven vastberaden en lieten ons niet ontmoedigen.

Na vele uren van intense toewijding, vermoeidheid en adrenaline, volbrachten we de Dutch1000 met succes. Op zondagochtend om 02:15 uur arriveerden we triomfantelijk op het eindpunt. De voldoening en trots die we voelden, waren onbeschrijfelijk.


Nu de tocht achter ons ligt, twijfelen we eraan om het opnieuw te doen. Tenzij, natuurlijk, andere Penquins net zo gepassioneerd zijn om de "Tocht der Tochten" te voltooien. 

De vraag rijst dan: wat is het volgende waanzinnige voorstel om onze grenzen nog verder te verleggen?............. de IRON BUTT?......

De Dutch1000 motor tocht was een onvergetelijke ervaring, vol avontuur, camaraderie en doorzettingsvermogen

Het zal altijd een trotse herinnering zijn voor Onno, Marcel, Joost en Henk-Jan, die samen de uitdaging aangingen en onze motorliefde naar nieuwe hoogten brachten.